Nieuw jaar, nieuwe job? Waarom niet?

Nieuw jaar, nieuwe job? Waarom niet?!
Met een nieuw jaar voor de deur komt ook reflectie om de hoek kijken. Wat waren je hoogtepunten van het afgelopen jaar en wat zou je in het nieuwe jaar graag anders zien? Wellicht is dat voor jou een verandering in je carrière en wil je graag oriënteren op de mogelijkheden binnen jouw branche. En waarom ook eigenlijk niet?

Het is natuurlijk spannend om alleen al na te denken over een nieuwe stap in je carrière. Maar bij Galjema Detachering zijn we er zeker van dat angst nooit reden genoeg is om iets niet te doen. Zeker niet als het gaat om je loopbaan. Wanneer je weerstand voelt moet je hier juist mee aan de slag; een zwaar of knagend gevoel is er niet voor niets!

Denk bewust na over een eventuele volgende stap
Uiteraard hoeft er aan de drang naar een switch in je carrière niet altijd iets negatiefs ten grondslag te liggen. Misschien ben je gewoon klaar voor een volgende stap of wil je jezelf ontwikkelen op nieuwe vlakken. Het kan allemaal en betekent niet meteen dat je je hele leven overhoop hoeft te halen. Juist niet!

Door bewust na te denken over waar je op dit moment staat in je job blijf je scherp. Haal je nog voldoende energie uit je werk? Is je huidige werkplek nog wel zoals bij jou past? Komt jouw expertise volledig tot zijn recht? Het zijn deze bewuste vragen die je antwoord geven op de vraag ‘Nieuw jaar, nieuwe job?’. Geen mooier moment dus dan het einde van het jaar om daar even flink wat aandacht aan te besteden.

Zet jezelf op nummer 1
Je bent lang niet de enige die erover nadenkt om in het nieuwe jaar een nieuwe job te vinden. Zo bleek ook in 2020 uit cijfers van een internationaal onderzoek. Maar liefst 80% van de 5500 respondenten uit 150 landen gaf aan van job te willen veranderen in het nieuwe jaar. En waarom? Het grootste gedeelte was op dat moment uitgekeken op de huidige functie. Daarnaast was het gebrek aan groei qua opleiding en loopbaan een belangrijke drijfveer. Een klein deel van de respondenten gaf aan dat het huidige salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden voor hen genoeg reden was om een nieuwe stap in hun carrière te willen maken.

Het is dus helemaal niet gek om met het bedenken van goede voornemens ook je loopbaan onder de loep te nemen. Breng je droombaan eens in kaart. Hoe zie jij de ultieme werkplek voor je? Welke stappen moet je zetten om dit te realiseren? En is dat haalbaar voor jou? Als het antwoord daarop ‘Ja!’ is, ga dan aan de slag met het updaten van je CV en lees je in.

Je hoeft het niet alleen te doen
Uiteraard helpen wij je graag bij het vinden van die droombaan. Je hoeft dit avontuur absoluut niet alleen aan te gaan. Neem gerust eens contact met ons op om te bespreken wat Galjema Detachering voor jou kan betekenen of klik hier voor een overzicht van al onze vacatures!
 

Meer weten?

Laten we kennis maken!

Bel mij terug

Hi There

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Galjema Rotterdam B.V. maakt gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk voor je te laten werken. Zo ervaar jij geen gedoe.