Laat het knagen stoppen

Pak je kans en laat het knagen stoppen!

Je kent het wel, je wordt benaderd voor een andere baan, en ook al zit je op een fijne plek, het gaat toch knagen. Eigenlijk zit je hier totaal niet op te wachten maar de interesse is gewekt en je mijmert over de mogelijkheden. Dit kan je doen om het knagen te stoppen!

 

Geïnspireerd door Johan Doruijter


Het lijkt in vlagen te komen, maar er zijn van die momenten dat je inbox overloopt met berichten vol vacatures en kennismakingen. Het begint meestal met ‘Hey, bakkie doen?’ of ‘Ben je klaar voor de volgende stap!’.  Enerzijds heel irritant; je zit immers goed bij je huidige werkgever, hebt het naar je zin, hebt leuke collega’s en wordt daar ook nog eens goed voor betaald.

Anderzijds is het ook een mooie kans om mogelijkheden te ontdekken en de potentie in jezelf weer even met een frisse blik te zien. Over het algemeen zijn mensen wel nieuwsgierig naar de berichten, maar bedanken voor deze mooie carrière move. Ze ondernemen geen verdere actie en gaan verder met hun dagelijkse werkzaamheden. Zonde als je het ons vraagt!


Pak die kans

Want soms wil je gewoon het fijne ervan weten, is het bericht niet irritant maar zelfs best een beetje interessant en raak je nieuwsgierig naar wat die nieuwe werkgever dan eventueel te bieden heeft. Er knaagt iets, wat de omstandigheden dan ook zijn. Dat “iets” zorgt ervoor dat je alles wilt weten van deze geweldige mogelijkheid, maar dan wel zonder dat je daar een afspraak voor hoeft te maken of persoonlijk contact moet hebben. En dat is vaak niet het geval, dus reageer je niet en laat deze ‘once in a lifetime’ kans aan je voorbij gaan. Het knagen gaat verder…

En stel nou dat je wel reageert op deze op jouw lijf geschreven vacature? Want wat heb je nou eigenlijk te verliezen? Niets toch? Rondkijken en jezelf informeren kan altijd. Stel gewoon een vraag over misschien wel jouw volgende uitdaging, geheel vrijblijvend, en voor je het weet heb je een persoonlijke afspraak gepland, inclusief bakkie koffie.

 

Gun jezelf de groei

Je kan er alleen maar wijzer van worden. Toch? En dat wijzer worden is zeker van belang. Hierdoor ontdek je waar je eventueel zelf naar op zoek bent, wat wel en wat niet past en waar het misschien aan schort bij je huidige betrekking. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bevestiging krijgt dat je inderdaad nu bij het juiste bedrijf zit. Ook heel waardevol!

Al met al voldoende redenen om eens een gesprek te voeren en te kijken naar wat er mogelijk is! Weet jij, als ideale kandidaat, wat je nu mist en zoekt in een nieuwe job? Bespreek dan openlijk wat je zoekt, wat je echt niet kunt missen, waar je echt gelukkig van wordt en tegen welke voorwaarden je dat graag ziet.

 

Stop het knagen

Het gaat natuurlijk niet om dat bakkie koffie of alleen oprechte interesse in de vacature. Het draait om het ontdekken van waar jouw kansen liggen en weten welke mogelijkheden er zijn voor jou.

Neem gerust eens met ons contact op om ook geheel vrijblijvend jouw kansen in kaart te brengen. Wij helpen je namelijk heel graag het knagen te stoppen!

Meer weten?

Laten we kennis maken!

Bel mij terug

Hi There

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Galjema Rotterdam B.V. maakt gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk voor je te laten werken. Zo ervaar jij geen gedoe.