Professionals in Technische Automatisering

De afgelopen jaren wordt automatisering van processen steeds meer standaard. Maar… niet alle menselijke arbeid kan worden geautomatiseerd. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat er enige mate van voorspelbaarheid of routine aanwezig moet zijn om te kunnen automatiseren. Professionals in Technische Automatisering worden dus steeds vaker gevraagd!

Hoe zit dat?

Het te automatiseren werk of proces dient altijd op dezelfde manier te worden uitgevoerd. Je zal om te automatiseren dus eerst technisch moeten kunnen verwoorden: “Als Dit Gebeurt, Dan Moet Je Dat Doen”. Je begrijpt het vast wel, daar is kennis van zaken voor nodig.

Zo zit dat!

Er zijn verschillende vormen van automatisering. We hebben het dan over kantoorautomatisering, gebouwautomatisering, industriële automatisering, procesautomatisering en robot procesautomatisering (RPA). Omdat de verschillende vormen van de laatste drie genoemde types veel raakvlakken hebben, kiest Galjema Detachering om dit te groeperen als Technische Automatisering.

 

Eindeloze mogelijkheden in Technische Automatisering

Een professional die werkzaam is in de Technisch Automatisering kan iemand zijn met een achtergrond in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde, informatica en/of Meet- en Regeltechniek.

Vacatures Vacature aanmelden

We kunnen wel stellen dat Technische Automatisering een containerbegrip is. Daarom zullen we een aantal onderdelen in Technische Automatisering voor je verduidelijken!

Wat zijn Programmable Logic Controllers (PLC)?

Onmisbaar! Want zonder Programmable Logic Controllers staan de meeste fabrieken stil, en kunnen kantoren en machines überhaupt niet gebruikt worden.

Simpel gezegd voert de PLC de taken uit die de programmeur heeft ingesteld. PLC’s zijn verantwoordelijk voor de automatisering, aansturing en bewaking van uiteenlopende elektrische processen en machines.

Het is dus eigenlijk een computer die speciaal ontworpen is voor het beheersen van machines en processen, zodat deze geautomatiseerd worden. Dit kan gaan van eenvoudige geautomatiseerde handelingen tot complexe aansturingen van gehele productieprocessen.

Wat doen SCADA systemen?

SCADA is kort voor Supervisory Control And Data Acquisition. Het verzamelt, verwerkt, visualiseert en stuurt signalen door van verschillende machines in industriële systemen en bestaat uit elektrotechnische hardware en software. Samen zorgen zij voor een eenvoudige bediening van machines doordat het systeem in staat is om meetgegevens te verzamelen, te lezen en uit te wisselen.

Het systeem maak het het dankzij de inzichtelijke data voor operators makkelijker om machines en procesinstallaties te bedienen. Ook zorgt het systeem dat het alarm afgaat wanneer grenzen worden overschreden bijvoorbeeld.

Logischerwijs wordt het SCADA-systeem in veel fabrieken toegepast voor de aansturing van productieprocessen. De data die de software leest wordt dan weer door gecommuniceerd naar een PLC die er voor zorgt dat de processen naar data optimaal worden uitgevoerd.

Wat houdt productieproces visualisatie in?

Productieproces visualisatie brengt de machines in een fabriek overzichtelijk in beeld. Dat wordt gedaan via een scherm of display waarop de operator direct snelheden, capaciteiten en hoeveelheden van verwerkte materialen kan volgen. Zo krijgt de operator veel informatie over het operationele productieproces en de productiviteit. Bijsturen wordt zo dus nog makkelijker!

Wat is het Distributed Control System?

Het Distributed Control System (DCS) is net als SCADA een onderdeel van het productiesysteem. Het volgt een proces dat wordt uitgevoerd om de kwaliteit hiervan te controleren. DCS zorgt er net als SCADA voor dat productieprocessen vloeiend verlopen en machines naar behoren functioneren.

Toch is er verschil tussen DCS en SCADA. En wel om twee redenen:

  1. Autonomie: Een DCS werkt zonder operator. Bijsturing is echter wel mogelijk, maar dit systeem stuurt op processtatus en trends. SCADA opereert daarentegen op basis van gebeurtenissen in het proces om deze te vergelijken en vervolgens te presenteren aan de operator. Kortom, SCADA wordt aangestuurd door een gebeurtenis, terwijl DCS wacht op een gebeurtenis of wijziging van waarden in een gebeurtenis.
  2. Enkelvoudige of verschillende locaties: een DCS wordt vaak toegepast voor aansturing van enkelvoudige locaties, waar SCADA ook wordt ingezet voor sturing op verschillende geografische locaties. Als meerdere locaties met een DCS-systeem aan elkaar gekoppeld worden dan vormt zich een SCADA systeem.

Heel begrijpelijk worden deze termen vaak door elkaar gebruikt, wat logisch is door de overlappende functionaliteiten in het controleren en sturen van productieprocessen. Wel wordt een SCADA-systeem vaak gebruikt in situaties waarbij het controlecentrum zich op een externe locatie bevindt.

Wij bemiddelen met alle plezier voor starters en ervaren professionals binnen de technische automatisering bij installatiebedrijven, machinefabrieken en leveranciers in de volgende functies:

  • Hardware Engineer
  • Software Engineer
  • PLC Programmeur
  • SCADA Engineer
  • Projectleider
  • Service Technicus
  • Inbedrijfsteller
Meer weten?

Laten we kennis maken!

Bel mij terug

Hi There

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Galjema Rotterdam B.V. maakt gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk voor je te laten werken. Zo ervaar jij geen gedoe.