Vind jouw ideale baan in onze technische en office vacatures
Elektrotechniek
Werktuigbouwkunde
Installatietechniek
Bouwkunde
Office
Overig

Goed en effectief solliciteren

Goed en effectief solliciteren kan nooit een baan garanderen, maar je kunt wel je kans op een (passende) baan vergroten. Hier zijn een paar belangrijke tips:

  • Kom op tijd, liefst 10 minuten te vroeg.
  • Bereid je goed voor. Je moet je afvragen hoe je jezelf presenteert, hoe je overkomt en hoe je jezelf verkoopt. Je kunt in je mooiste kleding en met het meest indrukwekkende CV nog zo goed overkomen, maar als je je niet hebt verdiept in de organisatie kan alsnog de baan aan je voorbij gaan. Kijk daarom altijd even op de website van het bedrijf. Een goede voorbereiding op je sollicitatiegesprek zorgt dat je een goede indruk achterlaat.
  • Presenteer jezelf: probeer een verzorgde indruk te geven, en draag kleding waarin jij je prettig in voelt. In de zakelijke dienstverlening is het wenselijk om een pak aan te doen of een andere nette outfit. Let op je lichaamstaal; zorg voor een actieve houding en toon belangstelling in de persoon die tegenover je zit. Als je zijn blik voortdurend ontwijkt kan dit een onzekere en ongeïnteresseerde indruk wekken.
  • Wees jezelf! Zowel jij, als het bedrijf moeten zichzelf verkopen.

In principe probeert de consultant die jou heeft voorgesteld bij een bedrijf mee te gaan met het eerste kennismakingsgesprek bij onze opdrachtgever. Hij houdt zich wel op de achtergrond, maar kan – indien nodig – het gesprek bijsturen of aanvulling doen.

Galjema Rotterdam B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.